הנחת תפילין בצורה נכונה
אין כל צל של ספק כי אחד מן האלמנטים המזוהים ביותר עם מצוות של יהדות זו היא לא אחרת מאשר מצוות הנחת תפילין, אשר כל אדם לאחר גיל בר המצווה מוזמן לקיים את המצווה הזו. חשוב להקדים ולומר, כי הנחת תפילין צריכה להיעשות על פי כללי ההלכה. ישנם פרטים רבים כאלה ואחרים, אשר אנשים שמניחים תפילין ביום יום אינם מודעים להם כלל וכלל, ויש להקפיד עליהם כמובן בכל עת של הנחת תפילין – בוקר וערב. שני הדברים הבסיסיים להנחת תפילין הם: מצב בתי התפילין ומיקום התפילין בשעת ההנחה שלהם. על מנת לעשות זאת נכון ולהשתמש בתפילין מותרים על פי ההלכה, הרי שבאופן טבעי יש להכיר את החוקים השונים.
בתי תפילין
בתי תפילין הן האכסניות של התפילה המונחת בתוכם. תפילת "שמע ישראל" ו "היה אם שמוע" כפי שהן מופיעות בספר התורה מצויות בתוך בית התפילין ויש להקפיד כי אלה יהיו שלמים וללא פגיעה ובמיוחד בפינות התיבות שעלולות להיפגע כתוצאה מנפילה או חבלה אחרת. פגיעה בפינת בית התפילין מעבר למילימטר אחד תחשב לפגיעה והיא פוסלת תפילין אלה להנחה. תיקון תפילין אפשרי על ידי איש מקצוע מיומן לכך או בבית מלאכה לייצור תפילין.
רצועות התפילין
תפילין מורכב גם מרצועות שאותן יש לכרוך בצורה מסויימת על הזרוע ומסביב לראש. רצועות שהצבע התקלף מהן גורם לפסילת השימוש בתפילין. ברוב המקרים מתחילות רצועות היד להתבלות מרוב שימוש ושפשוף יום יומי והצבע מתחיל להתקלף. שימוש ברצועה שחורה יכול לעזור במקרים אלה כאשר הרצועה צבועה משני צידיה. במצב זה גם קילף הצבע במקומות שונים לא ישנה את צבעה כי גם הרצועה עצמה שחורה.
קשר התפילין
חשוב מאד להקפיד גם על קשר תפילין ליד. על הקשר להיות צמוד לבית התפילין בשעת ההנחה ואסור לו לזוז משם גם לאחר ההנחה עצמה. קשר שאינו צמוד לבית התפילין פוסל הנחת תפילין. קשר תפילין של הראש חייב להיות בשקע שמעל העורף במקום צמיחת השיער ולא על ידי משיכתו עד לעורף עצמו.