"שאל את הרב" עונה על שאלה לגבי דיני כשרות של פירות
אין כל צל של ספק, כי כיום ניתן לשאול את הרב מגוון רחב של שאלות כאלה ואחרות ולקבל עליהן תשובות אמינות ביותר ללא כל עוררין, וכמובן במינימום זמן, על ידי שימוש באתר האינטרנט המדובר. להלן אחת מן התשובות של "שאל את הרב".
שאל את הרב פותח בתשובתו צעירות וצעירים רבים עוברים מסלול שונה ממה שעברו הוריהם. אין כמעט בחורה ובחורה שאינם לומדים בישיבה, מכינה או מדרשה למשך לפחות שנה אחת. הם נחשפים לעולם עם ידיעות הלכתיות אשר הוריהם לא שמעו או למדו עליהם, תוך אווירה קדושה ומיוחדת. הם נחשפים לאידיאלים אחרים של חיי תורה, לפי ההלכה, הכוללים אף רמות הקפדה הלכתיות גבוהות, אשר מתאימות לאלו אשר רוצים לחיות חיי דבקות בדרכו של השם.
קיימות מספר דרכי פעולה בהן ניתן לנקוט
אומר "שאל את הרב" –
הראי להורייך את אשר כתוב באתר של "תנובה": חטיבות הפירות והירקות בחברה נסגרה בסוף 2004, ומאז הפסיקה תנובה להפעיל סיטונאיות שותפות שהיו ברשותה ברחבי הארץ וכיום שווקי הירקות והפירות הסיטונאים שייכים לגורמים פרטיים – ולא שייכים לתנובה. מכך ניתן להבין, שלתנובה ולמערכת הכשרות שלה אין כל אחריות וכל קשר על הירקות והפירות אשר בשווקים הסיטונאיים, או בחנויות הירקות והפירות. תוכלי להבהיר להורייך חד משמעית כי עורלה זהו איסור דאורייתא וכי אינכם מוכנים, בכל צורה ואופן, להתפשר על העניין וכי אתם מפצירים בהם שינהגו כך גם הם, על פי ההלכה.
להקל או לא
ממשיך "שאל את הרב" –
בדיעבד, אפשר להקל, בזמן ביקור אצל הורייך, על פי שיטת הרב עובדיה יוסף – לפיה מותר לאכול פרי שאחוז הערלה השנתי שלו אינו עולה על חמישים אחוזים. מדובר, כאמור, בהחלטה שלכם. לגבי הפרסום של "שאל את הרב", בנוגע לפירות הקיץ, הרי שכל פרי שאינו מופיע ברשימה זו – מותר לאוכלו גם ללא הכשר מיוחד על ערלה. דעו כי גם בקניה סתם על ירקות ופירות מהשוק – יש צורך בהפרשת תרומות ומעשרות.