גבישים מן הטבע
הפירוש הפשוט ביותר למילה גבישים הוא כמובן קריסטל. החומרים אשר מופיעים בטבע בצורת גבישים הם מלח, קוורץ וקלציט. הרוב הגדול של גבישים אשר קיימים בטבע הם גבישים קטנים או גבישים אשר בנויים מכמה גבישים קטנים שהתחברו יחד. יש לציין, כי גבישים נוצרים בתהליך התגבשות אשר ניתן לייצר היום גם בתנאי המעבדה ולא רק בטבע, ואת חקר הגבישים מבצעים באמצעות קרני הרנטגן.
כיצד נהוג לסווג את הגבישים ואיך הם נוצרים
בעידן שלנו, יש לדעת, כי סיווג הגבישים נעשה על פי הנתונים הגיאומטריים שלהם או על פי מידת הסימטריות של אותם גבישים. שיטה נוספת לסיווג גבישים היא על פי התכונות האופטיות שיש להם. את הסיווג של הקריסטלים או הגבישים מבצעים אנשי מקצוע ייעודיים לכך, אשר נקראים בשם קריסטולוגים, ואשר משתמשים לשם כך באמצעי מעבדה מיוחדים ביותר. השיטות בהן נוצרים גבישים, הן גיבוש מנתך וגיבוש מתוך תמיסה. בטבע, קריסטלים או גבישים נוצרים כתוצאה מתהליכים וולקניים, שינויים בליבת כדור הארץ וכתוצאה ממשקעים.
מה נחשב לגבישים ואילו סוגי גבישים קיימים כיום בטבע
גבישים מוגדרים בתור גופים מוצקים אשר בצורתם דומים לפאון. יהלום ואמטיסט הם דוגמאות מובהקות עבור גבישים טובים ויקרים אך גם מלח בישול הוא סוג של גביש. סוגי הגבישים השונים המוכרים כיום לאדם הם גבישים קלאסיים, גבישים כמו מחזוריים, גביש קווזיפריודי במימד אחד וגביש קווזיפריודי במישור. הבדלים בין הגבישים השונים ניכרים ברמות המולקולאריות של המבנה שלהם ומשפיעים על ערכם הכספי. כמות הקריסטלים שהתגלו עד כה על ידי האדם עומדת על 5000.
כיצד גבישים משפיעים על האדם בימינו אלה
גבישים מורכבים מאותם המינראלים שקיימים גם בגוף האדם, לכן שימוש בקריסטלים יכול לסייע ליצירת האיזון בין המינראלים השונים בגופנו. מכיוון שגבישים מאופיינים גם ביכולת לאגור אנרגיה, ביכולתם להשפיע על התחושה הפיזית והרגשית של האדם ולסייע בתהליכים הקשורים בחייו. על מנת להשיג השפעה זו, יש לבחור את סוג הגביש בצורה הנכונה ולהתאימו במדויק לתכונות האישיות ולאזורים או תחומי החיים בהם קיים חוסר איזון.